2024 m. I pusmečio rezultatai: augame ir stiprėjame | Tarpusavio skolinimo platforma SAVY

2024 m. I pusmečio rezultatai: augame ir stiprėjame

2024 m. SAVY I pusmečio rezultatai rodo nuoseklų platformos augimą, augančią grąžą ir stiprėjančią investuotojų bendruomenę. 

Paskolų suteikėme 19% daugiau

2024 m. I pusmetį iš viso suteikėme 13,9 mln. Eur paskolų – 19% daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu 2023 m. Didžiausias augimas buvo pastebėtas vartojimo paskolų segmente, kur jų išdavimai padidėjo 24% lyginant su praėjusiais metais. Nors šių metų II ketvirtį naujų paskolų išdavimo tempas šiek tiek sulėtėjo, platformos pajamos ir toliau augo – per šių metų I pusmetį išaugo 27%, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais. Tai patvirtina mūsų platformos stiprėjimą ir augimo potencialą.

Auga investuotojų portfeliai

Per šių metų II ketvirtį investuotojų portfelis išaugo 1,9 mln. Eur, pasiekdamas bendrą 30,8 mln. Eur sumą, o metinis augimas siekė 41%. Aktyvių investuotojų skaičius pasiekė 15 602. Antrus metus iš eilės pastebime, kad investuotojai didina savo portfelius. Ypač sparčiai auga investuotojų, kurių individualus portfelis viršija 10 000 Eur, skaičius. Pusmečio pabaigoje ši grupė sudarė 4,5% visų investuotojų, o jų dalis per paskutiniuosius metus padidėjo 1,1 procentinio punkto.

Aukščiausia grąža rinkoje

Esame vertinami kaip platforma, suteikianti galimybę gauti aukščiausią grąžą, ir šių metų pirmojo pusmečio rezultatai dar kartą patvirtina, kad vidutinės svertinės palūkanos yra didžiausios visoje Lietuvos platformų rinkoje. Vidutinė svertinė naujai išduotų vartojimo paskolų palūkanų norma šių metų pirmojo pusmečio pabaigoje pasiekė 17,4%, kai prieš metus buvo 17%. Naujai išduotų verslo paskolų vidutinė svertinė palūkanų norma ūgtelėjo iki 13,3%, kai prieš metus ji buvo 13,2%.

Rekordinis investuotojų uždarbio augimas

Antrąjį šių metų ketvirtį investuotojai uždirbo daugiau nei 1 mln. Eur, o išmokėtų palūkanų suma augo sparčiausiai per visą platformos istoriją! Iš viso SAVY investuotojai uždirbo daugiau nei 16,4 mln. Eur palūkanų.  

Detalią I-ojo pusmečio ataskaitą rasite čia.