Verslo paskolų užtikrinimo priemonės. Kokias finansavimo galimybes jos atveria? | Tarpusavio skolinimo platforma SAVY

Verslo paskolų užtikrinimo priemonės. Kokias finansavimo galimybes jos atveria?

Verslo paskolų užtikrinimo priemonės yra svarbios ne tik investuotojams, bet ir pačiam verslui. Jos padeda apsaugoti investuotojus nuo galimų nuostolių tuo atveju, jei paskolos gavėjas nesugebėtų tinkamai įvykdyti savo įsipareigojimų. Tuo pačiu, tokios užtikrinimo priemonės suteikia verslui galimybę gauti paskolą palankesnėmis sąlygomis – už mažesnes palūkanas ar su ilgesniu grąžinimo terminu. Aptarkime dažniausiai naudojamas užtikrinimo priemones ir jų privalumus verslui.

  1. Nekilnojamojo turto įkeitimas (hipoteka)

Tai viena iš labiausiai paplitusių užtikrinimo priemonių, leidžianti verslui gauti didesnes paskolas. Nekilnojamojo turto įkeitimas gali apimti gyvenamąsias patalpas, komercines patalpas ar net žemės sklypus. Ši priemonė suteikia kreditoriams didesnį saugumą ir leidžia verslui gauti palankesnes palūkanų normas.

  1. Trumpalaikio turto įkeitimas

Ši priemonė gali apimti reikalavimų teisių perleidimą (gautinų sumų įkeitimą) arba atsargų įkeitimą. Trumpalaikio turto įkeitimas suteikia galimybę verslui gauti lanksčias finansavimo galimybes, nes įkeitimas gali būti greitai įgyvendintas ir reikalauja mažiau laiko nei nekilnojamojo turto įkeitimas.

  1. Laidavimas

Laidavimas yra paprasčiausia ir dažniausiai naudojama užtikrinimo priemonė, kuomet už verslo paskolą laiduoja fizinis asmuo. Įprastu atveju laiduoja paskolos gavėjo akcininkai. Jeigu paskolos gavėjas nevykdo įsipareigojimų, kreditorius turi teisę išieškoti skolą iš laiduotojo. Tai padeda sumažinti kreditoriaus riziką ir atveria galimybes teikti finansavimą juridiniam asmeniui be turto įkeitimo.

Jei turite poreikį verslo finansavimui, kviečiame pasidaudoti SAVY platformoje sutelktų investuotojų bendruomene, ir užpildyti verslo paraišką. SAVY skolina greitai, lanksčiai ir skaidriai įvairiems verslo poreikiams.